kastengrenskitchen.blogg.se

Mat & Drycker och allt som hör därtill

Bröd som tillbehör till maten

Kategori: Mat & Drycker

Ett gott bröd är sällan fel att bjuda på till maten
Här kommer en variant som är rätt vid alla tillfällen.


Inte helt ovanligt att man får ett bröd över lite då och då, detta är ett suveränt sätt att ta tillvara på de och ge de helt nytt liv.
Självklart så går det bra att köpa ett nytt bröd just för ändamålet. 

Väldigt enkelt och fantastiskt gott.

Ingredienser 

Ett bröd 
Goudaost 10 skivor
Brieost ca 250 g
Olivolja 
Flingsalt
Rosmarin torkad eller färsk
Bladpersilja färsk 


Gör såhär 

Skär breda skaror nästan hela vägen genom 


Skiva ostarna och stick ner i skårorna 


Pensla med olivolja på brödet och ringla lite i skårorna. 

Strö över Rosmarin, flingsalt och persilja efter smak.


Sätt ugnen på 175° 

När ugnen är varm så sätt in brödet på galler i 15 min. 

Ta ut och pensla med lite olja till för att få en härlig glans på brödet och strö över lite mer hackad persilja.


Ställ mitt på bordet och låt gästerna bryta stora bitar av det krispiga brödet.




Kommer göra några varianter på picklade grönsaker i dagarna som fungerar utmärkt både till grillat och dom mustiga höstmiddagarna.




Kommentera inlägget här: