kastengrenskitchen.blogg.se

Mat & Drycker och allt som hör därtill

Rökt kyckling

Kategori: Mat & Drycker

Att röka en kyckling på grillen (eller i röken) är riktigt gott och enkelt. 

Det sköter sig själv och resultatet blir en saftig kyckling med massor av smak. 

Ingredienser 

En hel kyckling 
Salt 0.5 dl 
Socker 1 msk 
Koriander 1 tsk 
Paprikapulver 2 tsk 
Kummin 1 tsk 
Rosmarin 1 tsk


Klipp upp kycklingen på ryggsidan 


Blanda alla kryddor och rubba in kycklingen ordentligt över allt. 


Ställ in i kylen i ca 3 timmar 

Lägg rökflisen i blöt ca 2 timmar innan det är dags att tillaga kycklingen. 


Lägg briketter i ena sidan av grillen och tända fyr.

Låt det bli en bra glöd och placera sedan kycklingen på motsatt sida (indirekt värme )
Och röklådan placeras ovanför briketterna på gallret. 
Hur rökning med röklåda fungerar har ni mer exakt beskrivet i inlägget om röklåda. 

Använd med fördel en termometer med sladd eller trådlös så du slipper öppna och titta för ofta. 

Tillagningen tar ca 1.5 till 2 timmar beroende på kycklingens storlek.

Servera med tex en god bbqsås och en krispig sallad. 


Blev två kycklingar på grillen



Körde även en i röken idag. 


Tänd upp grillen och njut av en mör och saftig kyckling 

Mvh Fredrik 
Kommentera inlägget här: