Rökt kyckling
Kategori: Mat & Drycker
Det sköter sig själv och resultatet blir en saftig kyckling med massor av smak.
Ingredienser
En hel kyckling
Salt 0.5 dl
Socker 1 msk
Koriander 1 tsk
Paprikapulver 2 tsk
Kummin 1 tsk
Rosmarin 1 tsk
Klipp upp kycklingen på ryggsidan
Blanda alla kryddor och rubba in kycklingen ordentligt över allt.
Ställ in i kylen i ca 3 timmar
Lägg rökflisen i blöt ca 2 timmar innan det är dags att tillaga kycklingen.
Lägg briketter i ena sidan av grillen och tända fyr.
Låt det bli en bra glöd och placera sedan kycklingen på motsatt sida (indirekt värme )
Och röklådan placeras ovanför briketterna på gallret.
Hur rökning med röklåda fungerar har ni mer exakt beskrivet i inlägget om röklåda.
Använd med fördel en termometer med sladd eller trådlös så du slipper öppna och titta för ofta.
Tillagningen tar ca 1.5 till 2 timmar beroende på kycklingens storlek.
Servera med tex en god bbqsås och en krispig sallad.
Blev två kycklingar på grillen
Körde även en i röken idag.
Tänd upp grillen och njut av en mör och saftig kyckling
Mvh Fredrik