kastengrenskitchen.blogg.se

Mat & Drycker och allt som hör därtill

Dansk fläskstek

Kategori:



Imorgon är det dags att tillaga Dansk fläskstek.

Det är ju inte någon hemlighet att svålen är det bästa med hela denna rätt. 

Då är frågan... hur får man svålen sådär knaprig och god? 

Jag gör alltid så att jag saltar svålen kvällen innan det är dags för tillagning. 
Detta är steg ett i processen för att lyckas. 

Steg två är att få svålen att dela på sig, detta kan göras på olika sätt. 
Har man ånga i sin ugn så är det de absolut smidigaste sättet men om inte så kan man ta en stekpanna eller stekgryta men lite vatten (ca 1 cm) och vända svålen neråt och koka den i ca 10 min. 
Detta hjälper svålen att komma upp i temperatur och när den kommer in i ugnen så är processen redan igång. 

Fortsättning och fullständigt recept på de hela kommer under dagen imorgon. 

Nu ska saltet få göra sitt jobb så fortsätter vi imorgon. 

Kommentera gärna och tyck till!

Mvh Fredrik 






Kommentera inlägget här: